Lasillinen kritikkiä -illan palautteiden toisessa koosteessa keskitytään tarkemmin teoksiin ja tuotteisiin, jotka nimettiin ainoastaan positiivissa palautteissa. Jos et ole vielä tutustunut palautekoosteen ensimmäiseen osaan, niin pääset lukemaan sen täältä.

Yksinomaan positiivisissa palautteissa mainittuja olivat monet käyttötuotteista. Erityisesti laseista löytyi usean suosikkeja: Sini Majurin Vuoksi, design studio TuominenPatelin Drop from the Lake ja Marja Hepo-ahon Talvilasit nimettiin kaikki useampaan otteeseen lempituotteiden listoilla. Lisäksi Hepo-ahon Vihma-sarja tai jokin sen sarjan tietty osa nousi monessa palautteessa esiin suosikkien joukossa.

Galleria Mafka&Alakoski / Sini Majuri: Vuoksi

Majurin Vuoksi-lasit sopivat paitsi juomalaseiksi, niin myös pieniksi jälkiruoka- tai tarjoilukulhoiksi ja kynttilöille. Niitä kuvailtiin vähäeleiseltä muodoltaan ja pinnan yksityiskohdiltaan ”yksinkertaisesti kiehtovan kauniiksi”.

Galleria Mafka&Alakoski / Designstudio TuominenPatel: Drop from the Lake Suomi100

Galleria Mafka&Alakoski / Designstudio TuominenPatel

Design studio TuominenPatelin Drop from the Lake -lasit palkittiin alkukesästä Suomen Lasimuseon Suomi100-lasimuotoilukilpailussa muistoesineiden kategoriassa. Lasillinen kritiikkiä -illan palautteita lukiessa näkee, että kyseinen palkinto on selvästi mennyt oikeaan osoitteeseen: Laseja kuvailtiin yksinkertaisen ja herkän kauniiksi sekä onnistuneesti hyvin suomalaisiksi.

Parivaljakko TuominenPatel kertookin suunnittelutyönsä ytimen olevan harkitun riisutuissa kokonaisuuksissa, joissa yksityiskohdat nousevat voimakkaasti esiin. Terhi Tuomisen ja Jitan V. Patelin suunnittelemat lasit myydään pareittain ja niitä on valmistettu numeroitu erä.

Galleria Mafka&Alakoski / Marja Hepo-aho: Talvilasi

Galleria Mafka&Alakoski / Marja Hepo-aho: Vihma

Hepo-ahon Talvilasia valmistetaan kahdessa koossa ja sekä kirkkaana että värillisenä. Talvilasit ylipäätään mainittiin ainoastaan positiivissa palautteissa, mutta eri vierailla oli omat suosikkinsa koon ja värityksen suhteen. Talvilaseissa palautteen antajia viehätti niiden selkeä muoto ja käytännöllisyys. Esimerkiksi isomman lasikoon kehuttiin olevan täydellinen mehu- tai smoothielasiksi. Väreistä pitäviä innosti mahdollisuus koota yhdistelemällä mieleinen setti.

Vihma-sarjassa on saatavilla useita eri tuotteita ja osaa niistä muutamassa eri koossa. Valikoimasta löytyy maljakkoja, kulhoja, mortteleita, suola-astia ja tuikkukippo. Vihmaa kuvailtiin selkeän suomalaiseksi sarjaksi, jossa ”kauneus ja käytönnöllisyys kulkevat käsi kädessä”.

Useat Hepo-ahon tuotteista ja teoksista ovatkin tutkielmia käyttö- ja taidelasin välimaastosta. Tavoitteena on tuoda kauniit lasiesineet mukaan arkeen ja tehdä tuotteita, jotka haluat jättää esille silloinkin, kun ne eivät ole käytössä. Tämä ajatus löytyi myös Vihma-sarjasta kirjoitetuissa palautteissa. Vihmaa pidettiin tyylikkäänä, mutta helposti omaan kotiin käyttöön kuviteltavana; niin sanotusti ”ei liian hienona”.

Galleria Mafka&Alakoski

Positiivisissa palautteissa mainittuja lasituotteita olivat myös Majurin Vuori-teokset (”tunnelmallisia, yksinkertaisen näyttäviä”), design studio TuominenPatelin Aurora-lautanen (”hehkuvat kauniit sävyt”), Hepo-ahon kirkkaat orkidearuukut (”käytännöllistä & kaunista”), sekä Hepo-ahon ja Alakosken yhteisteos Syli. Syli on myös aiemmin mainitussa Suomi100-lasimuotoilukilpailussa palkittu teos taide-esineiden kategoriassa.  Syli nähtiin sydämellisenä teoksena, joka sopisi kirkkoon näyttäväksi kastemaljaksi. Voit lukea jutun Syli-teoksen synnystä täällä.

Yksittäisiä suosikkimainintoja keräsivät Alakosken Aurinko-maljakko (”rauhoittava muotokieli, värikkyys”) ja Ruusulinja-veistos (”mahtipontisen aitoa taidetta”) ja uniikki violetti maljakko.

Tuotteiden ja teosten ulkopuolelta saimme vielä positiivista palautetta gallerian tunnelmasta, kauniista tilasta ja kiinnostavasta kokonaisuudesta, sekä design studio TuominenPatelin Terhin ja Jitanin mukana tulleesta Fela-pojasta. Reipas Fela täydensi gallerian tiimiä saumattomasti toimien illan omatoimisesti ovimiehenä ja sisäänheittäjänä, esitellen vieraille sekä teokset että tarjoilut: ”Fela ihanasti houstasi meidät sisään ja sai sydämet sulamaan”.

Lasillinen kritiikkiä -illan vierailevien lasitaitelijoiden ja -muotoilijoiden, Sini Majurin ja TuominenPatelin kehutut lasit löytyvät nyt pop-up-hengessä verkkokauppamme valikoimasta 25.9.-9.10! 

Saimme niitä pienen erän tarjolle, joten mikäli ne ovat juuri ne sinun suosikkisi, niin laitahan tilaus menemään täällä:
Vuoksi-lasi ja Drop from the Lake -lasisetti.

Ja vielä on tulossa yksi osa, se kaikista vaihtelevin kooste: Mielipiteet jakaneet tuotteet tai teokset!