Riihimäen lasistudiolla on tulossa heti ensi vuoden alussa kaksi kiinnostavaa kurssimahdollisuutta:

Tinalankakoru- ja Ikebana-kurssit


Kurssit järjestetään Riihimäellä, Lasistudio Mafka&Alakoskessa. Lasistudiomme osoite on Lasitehtaanaukio 2, 11910 Riihimäki. Alta löydät kurssien tarkemmat esittelyt ja linkit verkkokauppaan, josta kurssit ovat ostettavissa.

Marja-Riitta Luostarinen: Tinalankakoruja

Tinalankakorukurssi 

Viikonloppuna 13.-14.1.2018, kello 11-16

Hinta 95 €/hlö, osallistujamäärä min. 8 hlöä, max 12 hlöä. Opettajana Marja-Riitta Luostarinen. Verkkokauppaan pääset tästä.

Kurssilla opetellaan tinalankapunontaa. Punonnan perusteena käytetään pääasiassa kolme- tai neljäsäikeisiä palmikkoja, jotka kiinnitetään nahkaan ommellen. Kurssin hintaan sisältyy yhden korun tarvikkeet. Lisää materiaaleja ja erikoisempia koristelutarvikkeita on ostettavissa kurssin aikana opettajalta!

Tinalankapunonta on vanhaa saamelaista käsityöperinnettä. Materiaaleina on käytetty eri tavoin parkittua poronnahkaa, jolle ommellaan itse valmistetusta hopeasekoitteisesta tinalangasta nyörejä tai kuvioita.

Tinalakapunontaa on harrastettu ainakin 1600-luvulta lähtien, mutta 1800-luvulla taito hiipui, eikä vuosisadan loppuun tullessa tinalankakirjailun osaajia enää löytynyt. 1900-luvun alussa ruotsalainen Anders Wilsk löysi äitinsä jäämistöstä tinalangan valmistamiseen tarvittavat työvälineet, joiden avulla saamelainen käsityöperinne saatiin pelastettua.

Nykyisin valmistettavien tinalankakorujen kuviot perustuvat sekä alkuperäisiin että myöhemmin kehiteltyihin malleihin. Nykyisin koruihin on tapana lisätä myös helmiä ja muista materiaaleista valmistettuja nyörejä. Rannekorun kiinnittämiseen käytetään poronsarvesta valmistettua nappia.

Historialähteet: Mona Callenberg, Tinalankapunonta, Wikipedia

Liisa Nurminen: Ikebanakurssi

Ikebanakurssi

Viikonloppuna 27.-28.1.2018, kello 10-17

Hinta 250 €/hlö, osallistujamäärä min. 8 hlöä, max 12 hlöä. Opettajana Liisa Nurminen. Verkkokauppaan pääset tästä.

Sogetsu Ikebana on japanilaisen kukkienasettelutaiteen moderni koulukunta, jonka periaatteiden mukaisesti ikebanaa voi tehdä kuka tahansa, milloin tahansa, missä tahansa ja mistä tahansa materiaalista.

Ikebanataiteilija Liisa ’Ranka’ Nurmisen johdolla kurssilla opetellaan ikebanan perusteet ja tehdään harjoitusasetelmia. Kurssimaksu sisältää oman uniikin ikebanalasimaljakon suunnittelun ja teettämisen sekä ikebana-asetelmaan tarvittavat materiaalit.  Lasinpuhaltajat Kari Alakoski ja Marja Hepo-aho opettavat lasisuunnittelun perusteet ja toteuttavat kurssilaisten teokset. Kaikilla kurssilaisilla on halutessaan mahdollisuus osallistua kurssin jälkeen järjestettävään päätösnäyttelyyn.