Tervetuloa mukaan avajaisiin!

Lauantaina 3.3. Galleria Mafka&Alakoskessa avautuu muotoilija Jukka Jokisen lasivalaisimia esittelevä näyttely Melt. Olet lämpimästi tervetullut mukaan juhlimaan näyttelyavajaisia lauantaina 3.3. kello 14!

Ilmoittauduthan ystävällisesti ennakkoon yksityisviestillä tai sähköpostitse: ammi@mafka-alakoski.fi

Melt on 100% suomalaista, yksilöllistä designkäsityötä

Jukka Jokisen suunnittelemat Melt-valaisimet puhalletaan Riihimäellä Lasistudio Mafka&Alakoskessa. Vaikka Melt-valaisimia tehdään sarjana, on jokainen valaisin täysin uniikki kappale valmistustapansa ansiosta. Vapaasti suupuhalletun lasiosan ulkomuoto vaihtelee ja ainoana muottina toimii valaisimen sisämuodon luova grafiittitiili.

Puhallusprosessi on yhteistyötä, jonka jälkeen Jokinen vielä itse viimeistelee valaisimet: ”Lasinpuhaltajat Kari ja Marja hoitavat puhallustyön ja itse ohjaan valaisimen muodon syntyä ja asettumista tiilen päälle. Kylmätyöstön teen pääosin Helsingissä. Kylmätyöstössä puhalletun lasikuplan kaula katkaistaan timanttisahalla, jonka jälkeen kaula hiotaan ja kiillotetaan. Tiilen painama onkalo valaisimen pohjassa hiekkapuhalletaan mattavalkoiseksi, jolloin se erottuu muusta lasista ja pehmentää lampun valoa.”

Tervetuloa tutustumaan Melt-valaisimiin gallerialla! Näyttely on avoinna 3.3.-17.3.2018 gallerian aukioloaikojen mukaan ti-pe 11-18, la 11-16. Poikkeuksena Galleriakeskiviikko 7.3., jolloin olemme avoinna illalla kello 20 saakka.

Melt-näyttelyn Facebook-tapahtuman löydät täältä.