Tule tapaamaan muotoilija Jukka Jokista gallerialle Melt-näyttelyn viimeisenä lauantaina 17.3. klo 11-16!
Muotoilijatapaamiseen ei tarvitse ennakkoilmoittautua, senkun poikkeat paikalle.

Melt on muotoilija Jukka Jokisen valaisimiin keskittyvä lasinäyttely. Melt-valaisin sai alkunsa Jokisen tavoitteesta tuoda sekä orgaanista, vapaata muotoa sekä hyvin geometristä muotokieltä samaan tuotteeseen. Suunnittelu- ja kehitystyön lopputuloksena syntynyt Melt on vettä ja lasia yhdistelevä valaisin. Suupuhallettuun lasikupuun lisätty vesi luo illuuusion sulavasta jääpalasta valaisimen sisällä. Vesi myös taittaa valoa kauniisti valaisimen ympärille.

Vaikka Melt-valaisimia tehdään sarjana, on jokainen valaisin täysin uniikki kappale: Valaisimen lasiosan ulkomuoto vaihtelee vapaasta puhallustekniikan ansiosta ja ainoana muottina toimii valaisimen sisämuodon luova grafiittitiili. Näyttelystä löytyy hyvä valikoima löytää juuri se oma suosikki!

Katso alla olevalta videolta, kuinka Melt-valaisimia suupuhalletaan lasistudiolla.

 

Puhallusprosessi on yhteistyötä, jonka jälkeen Jokinen vielä itse viimeistelee valaisimet:

”Lasinpuhaltajat Kari ja Marja hoitavat puhallustyön ja itse ohjaan valaisimen muodon syntyä ja asettumista tiilen päälle. Kylmätyöstön teen pääosin Helsingissä. Kylmätyöstössä puhalletun lasikuplan kaula katkaistaan timanttisahalla, jonka jälkeen kaula hiotaan ja kiillotetaan. Tiilen painama onkalo valaisimen pohjassa hiekkapuhalletaan mattavalkoiseksi, jolloin se erottuu muusta lasista ja pehmentää lampun valoa.”


Jukka Jokisen Melt-näyttely on avoinna 17.3. saakka gallerian aukioloaikojen mukaan: Ti-pe 11-18 ja la 11-16.

Muotoilija Jukka Jokinen tavattavissa gallerialla lauantaina 17.3. kello 11-16, tervetuloa!

Galleria Mafka&Alakoski,
Iso Roobetinkatu 19,
00120 Helsinki