Melitina Balabin & Nikolai Balabin:
Värin lumoissa

26.4.-24.5.2018

Huhtikuun lopulla galleriallamme aukeaa korutaiteilijoiden Melitina Balabinin ja Nikolai Balabinin koruteoksiin keskittyvä taidenäyttely Värin lumoissa. Näyttelyn kantavat teemat ovat väri, leikki ja ilo. Eli luvassa on juuri sitä, mitä näin keväällä kaivataankin!

 

Tule mukaan juhlimaan avajaisia kanssamme!

Värin lumoissa -näyttelyn avajaisjuhlia vietetään gallerialla torstaina 26.4. kello 18 alkaen, lämpimästi tervetuloa!

Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan ennakkoon sähköpostitse: ammi@mafka-alakoski.fi.

Korutaiteilija Melitina Balabin (s.1982) ihastui korujen tekoprosesseihin jo varhaislapsuudessaan Leningradissa seuratessaan isänsä Nikolai Balabinin (s. 1955) työskentelyä kotona. Perhe on asunut Suomessa, Lappeenrannassa vuodesta 1989 lähtien.

Melitina Balabinin korut ovat kertomuksia siitä, mitä hän on nähnyt ja kokenut. Tulevaa näyttelyä varten hän on tutkinut kasvien luomia varjoja valokuvaamalla. Varjot kiinnostavat häntä itsenäisinä hahmoina ja teosten aiheina. Niiden muodot piirtyvät koruissa metalliin, jota Melitina käsittelee erilaisin tekniikoin saadakseen aikaan mielenkiintoisia struktuureja ja sävyjä. Metalliosat puolestaan yhdistyvät smaltiin eli perinteiseen mosaiikkilasiin.

Smalti on Melitinalle korumateriaalina uusi, vaikka se onkin muutoin tuttu jo vuosien takaa: ”Tutustuin smaltiin jo lapsena, kun asuimme Leningradissa lähellä Taideakatemian mosaiikkipajaa, jossa oli vuodesta 1851 asti keitetty mosaiikkilasia. Leikkipuistosta pääsi mosaiikkipajan takapihalle tutkimaan houkuttelevan värikkäitä jätelasikasoja ja niin taskut täyttyivät lasiaarteista.”

Korutaiteilija Nikolai Balabinin uudet näyttelyteokset ovat smalti-mosaiikkilasista koottuja, abstraktreja väri-ilotteluja. Työpajan kätköistä, paksun pölykerroksen alta löytyneen smaltikokoelman olemassaolo oli ehtinyt jo vuosien varrella unohtua: ”Usean vuoden pelkistetyn mustavalkoisen graafisen kauden jälkeen tunsin voimakasta tarvetta väri-ilotteluun, värillisen materiaalin käyttöön koruissani. Oli hieno elämys löytää uudestaan moniväriset mosaiikkilasit ja käyttää niitä korumateriaalina.”

Tervetuloa tutustumaan uusiin koruteoksiin gallerialla!

Balabinien taiteilijaperheeseen voit tutustua lisää nettisivuilla www.balabin.net
Muista myös Värin lumoissa -näyttelyn Facebook-tapahtumasivu.

 

Värin lumoissa -korynäyttely on avoinna 26.4-24.5.2018 gallerian  aukioloaikojen mukaan ti-pe 11-18, la 11-16 Galleriaan ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Galleria Mafka&Alakoski,
Iso Roobertinkatu 19,
00120 Helsinki