Muotoilija Merja Castrénin lasitaidenäyttely Ikuinen jää herättelee meitä kaikkia pohtimaan luontosuhdettamme. Näyttelyn lasiteokset ilmentävät jään eri ominaisuuksia kuten halkeamia, moninaisia värejä, jäävuoren huippuja ja ikuisen jään raitoja. 

 

Tervetuloa muotoilijatapaamisiin!

Tule tutustumaan Ikuinen jää -näyttelyn teoksiin ja tapaamaan muotoilija Merja Castrén gallerialle torstaina 7.6. kello 16-18 ja lauantaina 9.6. kello 12-14! Galleriaan ja näyttelyyn on vapaa pääsy, eikä tilaisuuteen tarvitse erikseen ilmoittautua.

 

Merja Castrén Ikuinen jää lasitaidenäyttely

Näyttelyllään muotoilija haluaa herättää keskustelua ympäröivän luonnon tilasta:

“Taiteessa pyrin tuomaan esille luonnon monimuotoisuutta ja havahduttamaan katselijat luonnon haavoittuvuuteen, mikään ei ole pysyvää.”

Muotoilija Merja Castrén valmistui vuosi sitten, kesällä 2017 lasi- ja keramiikkamuotoilun linjalta Hämeen ammattikorkeakoulusta. Hän on kotoisin Espoosta, mutta toinen koti, sydäntä lähellä oleva paikka on Kaamasessa, Lapin tuntureilla. Siellä häntä kiehtoo karuus, upea keskiyön aurinko ja tunturissa vaeltavat kulkijat.

Lasissa Castrénia kiinnostavat sen optiset ominaisuudet, heijasteet ja muotoilun mahdollisuudet:

”Lasi on arvonsa tunteva, kaunis ja herkkä. Lasiin saa muotoiltua erilaisia avaruuksia ja tiloja, jotka kommunikoivat katsojan kanssa hyvin eri tavalla kuin esimerkiksi keramiikassa.”

Merja Castrén Ikuinen jää lasitaidenäyttely

Näyttelyn Facebook-tapahtumasivulle pääset tästä. Lisää kuvia suupuhalletuista taideteoksista ja niiden valmistusprosessista löytyy Pinterest-tauluistamme ja Instagram-tililtämme.

Ikuinen jää -taidelasinäyttely on avoinna 29.5.-19.6.2018 gallerian aukioloaikojen mukaan ti-pe 11-18 ja la 11-16.
Galleriaan ja näyttelyihin on vapaa pääsy.

Galleria Mafka&Alakoski,
Iso Roobertinkatu 19,
00120 Helsinki