Jos olet vieraillut viimeisen vuoden aikana Riihimäen lasistudiollamme, oletkin jo todennäköisesti tavannut Väinön. Tämä tuore taitaja oli ensin meillä harjoittelussa ja liittyi sittemmin mukaan remmiin lasinpuhaltajana. Nyt Väinöltä tulee ensimmäinen oma lasinäyttely Helsingin galleriallemme!

Väinö Terho on 23-vuotias, vastavalmistunut lasinpuhaltaja-artesaani, jonka Unelmasta todeksi -näyttelyssä pääset tutustumaan siihen, millaisen matkan nuori lasinpuhaltaja on kulkenut koulun penkiltä nykyhetkeen: Työpaikkaan lasistudiolla ja ensimmäisen oman näyttelynsä järjestämiseen.

Näyttelyn tarinassa ilmenee, kuinka jokaisen unelman ja tavoitteen toteuttamiseen liittyy epävarmuutta ja esteitä, jotka täytyy ylittää onnistuakseen.

Tule mukaan avajaisiin torstaina 11.10. kello 18 alkaen!
Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan ennakkoon sähköpostitse: ammi@mafka-alakoski.fi

Väinö Terho lasitaidenäyttely Unelmasta todeksi, Galleria Mafka&Alakoski

Teosten valmistuksessa lasinpuhaltaja Väinö Terho on lähtenyt haastamaan omaa osaamistaan vaativilla tekniikoilla, kuten filigraani- ja tikkuilmatekniikalla. Teosten muotokielessä näkyy tuoreen tekijän monipuolisuus ja leikkisyys. Lasiteokset tuovat esille kauniin, kirkkaan lasin loisteen ja sen, miten väreillä saadaan visualisoitua tunteita lasin sisälle.

Lasinpuhaltajaksi pieneen lasistudioon pääseminen on erittäin harvinaista, koska alan yritykset pystyvät yleensä työllistämään vain omistajansa. Nuoren tekijän työllistyminen käsityöalalle on tärkeää, sillä se mahdollistaa lasinpuhalluksen kulttuuriperinnön siirtymisen ammattilaiselta seuraavalle, eikä taito pääse katoamaan Suomesta.

Väinö Terho lasitaidenäyttely Unelmasta todeksi, Galleria Mafka&Alakoski

Väinö Terho: Unelmasta todeksi
11.10.-25.10.2018

Näyttely on avoinna gallerian aukioloaikojen mukaan ti-pe 11-18, la 11-16. Näyttelyyn on vapaa pääsy.
Avajaisia juhlitaan torstaina 11.10. kello 18 alkaen, tervetuloa!

Galleria Mafka&Alakoski,
Iso Roobertinkatu 19,
00120 Helsinki

Tapahtuman Facebook-sivun löydät täältä.