Helsingin Taiteiden Yönä torstaina 24. elokuuta kello 17-21

Lasillinen kritiikkiä


Lasi on kiehtova ja kaunis materiaali. Millaisia teoksia sinä toivoisit näkeväsi? Entä millaisia tuotteita haluaisit käyttää? Lasillinen kritiikkiä on palkittujen nuorten lasitaiteilijoiden ja -muotoilijoiden pop-up-näyttely, johon vieraat kutsutaan antamaan kritiikkiä!

Galleria Mafka&Alakoski on suomalaiseen nykylasiin keskittyvä galleriamyymälä, joka haluaa tuoda esiin laadukasta pientuotantoa. Haluamme kutsua sinut mukaan tutustumaan suomalaiseen uuteen taide- ja käyttölasiin ja kertomaan meille, mitä sinä toivot meiltä ja suomalaisilta lasintekijöiltä jatkossa.

Lasillinen kritiikkiä -näyttelyssä on esillä teoksia neljältä eri lasitaiteilijalta ja -muotoilijalta. He ovat myös paikan päällä ottamassa palautetta vastaan ja kertomassa työstään. Osallistuvat tekijät ovat lasitaitelija Marja Hepo-aho, lasitaiteilija Sini Majuri ja TuominenPatel design studion muotoilija-taiteilijat Terhi Tuominen ja Jitan V. Patel.

Tule Taiteiden Yössä käymään gallerialla nauttimassa tarjoilusta sekä tutustumaan erilaisin tekniikoin toteutettuihin lasiteoksiin – ja ennen kaikkea antamaan meille niin ruusuja kuin risuja!

Suomalainen lasi on maailmalla tunnettua, mutta siitä usein käytetään esimerkkeinä menneiden vuosikymmenien teoksia. Niin upeita kuin ne ovatkin, tavoitteenamme on nostaa niiden rinnalle uutta studiolasia.

Lasinpuhaltaminen on erikoisosaamista vaativa käsityöammatti, jossa materiaalin tuntemus ja tekniikoiden hallinta vaatii sekä lahjakkuutta että kokemusta. Näin Suomen itsenäisyyden erityisenä juhlavuotena haluamme katsoa eteenpäin, koska meille on tärkeää, että Suomesta löytyy lasistudioita myös tulevina vuosina.

Lasillinen kritiikkiä -näyttelyvieraiden kesken arvotaan lasinpuhalluslahjakortti (arvo 75€) Riihimäellä toimimaan Lasistudio Mafka&Alakoskeen.

Tapahtuman Facebook-sivu löytyy täältä!

Galleria Mafka&Alakoski
Iso Roobertinkatu 19,
00120 Helsinki