Tuoreen taitajan, nuoren lasinpuhaltaja Väinö Terhon näyttely on nyt avoinna Helsingin galleriallamme. Unelmasta todeksi -näyttely kertoo tunteista, joita nuoren puhaltajan alun päässä alkoi myllätä, kun lasistudiolla työharjoittelujakson loppupuolella alettiin puhua työpaikasta lasinpuhaltajana ja mahdollisuudesta järjestää oma debyyttinäyttely.

 

Tule tapaamaan lasinpuhaltaja Väinö Terhoa gallerialle!

Lasinpuhaltaja on paikalla lauantaina 20.10. kello 11-16 sekä näyttelyn viimeisenä päivänä, torstaina 25.10. kello 11-18.

 

Oheiselta videolta näet, kuinka näyttelyteoksia valmistetaan Riihimäen lasistudiollamme ja alta voit lukea Väinön mietteitä teosten suunnittelusta. Toteutuneista unelmista kuulet lisää gallerialla taiteilijatapaamisissa, tervetuloa!

”Lähestyn töitäni kahdesta suunnasta. Joskus teoksen ideaa on hahmoteltava lukuisia kertoja paperille ja laadin suunnitelmia yön pikkutunneille asti, ennen kuin edes harkitsen teoksen puhaltamista. Toisinaan paras idea vain syttyy päässä kuin hehkulamppu ja se on päästävä toteuttamaan heti ilman suurempia suunnitelmia.

 

Sekä tarkassa suunnittelussa ja nopean idean toteuttamisessa on aina varauduttava siihen, että lasi elää omaa elämäänsä. Parhaatkin ideat saattavat unohtua ja pillin päähän syntyy jotain odottamattoman kaunista.”

Lasinpuhaltaja Väinö Terho: Unelmasta todeksi näyttely 2018

”Puran taiteeseen niin positiiviset kuin negatiiviset tunteeni ja valmis taideteos kertoo aina pienen tai suuren tarinan elämästäni. Teosten valmistustekniikoilla haluan haastaa itseni ja osaamiseni äärimmilleen – alussa päädytään usein palavan betonin hajuun ja lasinsirpaleiden lakaisuun.

 

Epäonnistumisten ja sisuuntumisen kautta jäähdytysuunista löytyy seuraavana aamuna kaunis ja uniikki työ.”

Väinö Terho: Unelmasta todeksi 11.10.-25.10.2018
Löydät tapahtuman Facebook-sivun täältä.

Näyttely on avoinna gallerian aukioloaikojen mukaan ti-pe 11-18, la 11-16.
Galleriaan on vapaa pääsy.

Galleria Mafka&Alakoski,
Iso Roobertinkatu 19,
00120 Helsinki