Lasitaiteilija Marja Hepo-ahon Veen emäntä -näyttely on avoinna vielä torstaihin 29.11. saakka. Näyttelyn viimeisenä päivänä on mahdollisuus tutustua teoksiin itse taiteilija esitteleminä. Marja on tuolloin gallerialla kello 11-18, tervetuloa! Taiteilijatapaamisiin ei tarvitse ennakkoilmoittautua, senkun poikkeaa paikalle.

Lasitaiteilija Marja Hepo-aho: Kyynelvaskooli / Veen emäntä näyttely 2018

Marja Hepo-ahon lasiteos Kyynelvaskooli kääntää kullanhuuhdontavälineen perusasetelman päälaelleen. Sen sijaan, että sillä etsittäisiin kultahippuja, löytyykin kullan seasta kyyneleitä. Teoksen ajatuksena on keskittyä huomaamaan asioita, jotka usein unohdetaan yltäkylläisyyden aikana.

Lasitaiteilija Marja Hepo-aho: Veen emäntä lasitaidenäyttely

Kaikki Marjan lasiteokset syntyvät Riihimäellä entisen lasitehtaan tiloissa toimivassa lasistudiossamme. Tiesitkö, että Marja on saanut puhaltajan oppinsa Nuutajärven lasikoulun lisäksi Ruotsin Orreforsin ja Tsekin Novy Borin lasikouluista sekä Tanskan The Royal Danish Academy of Fine Arts -koulusta? Hänen töitään on esitelty useissa näyttelyissä ulkomailla ja lisää on luvassa heti Veen emännän päätyttyä: Silloin lasiesineet nimittäin matkaavat kohti Hongkongia ja Design Pier -näyttelyä.

Lasitaiteilija Marja Hepo-aho: Veen emäntä lasitaidenäyttely 2018

Illan hämärtyessä Veen emäntä -näyttelyn ikkunalla hehkuvat Viimeinkin yhtä -valaisimet. Lasia ja kiviä yhdistäviä teoksia tehdään myös tilauksesta, jolloin asiakas voi tuoda lasistudiolla oman kiven. Lasistudiolta löytyy laaja valikoima värejä ja ammattipuhaltajamme taitavat suuren kirjon tekniikoita, joten valaisin tai muu teos on mahdollista saada omien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Lasitaiteilija Marja Hepo-aho: Veen emäntä lasitaidenäyttely 2018

Voit katsoa lisää kuvia & tarinoita näyttelyteoksista sekä videon lasistudiolta aiemmasta uutisesta täällä. Kuvia löytyy myös Pinterest-taulustamme, sekä Instagram– ja Facebook-sivuitamme.

Marja Hepo-aho: Veen emäntä
1.11.-29.11.2018

Taiteilijatapaaminen gallerialla torstaina 29.11. kello 11-18.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Galleria Mafka&Alakoski
Iso Roobertinkatu 19,
00120 Helsinki

Kansikuva & Kyynelvaskooli -teoksen kuva: Juhamatti Vahdersalo