Tuoko uusi vuosi mukanaan uusia harrastuksia?

Tammikuussa lasistudiolla pääsee opettelemaan tinalankakorujen punontaa, japanilaista ikebanaa eli kukkien asettelutaidetta tai elämyslahjakortilla kokeilemaan lasinpuhallustaKaikki nämä löytyvät verkkokaupastamme!

 

Tinalankakorukurssi 

Viikonloppuna 13.-14.1.2018, kello 11-16

Hinta 95 €/hlö, osallistujamäärä min. 8 hlöä, max 12 hlöä. Opettajana Marja-Riitta Luostarinen.

Kurssilla opetellaan tinalankapunontaa. Punonnan perusteena käytetään pääasiassa kolme- tai neljäsäikeisiä palmikkoja, jotka kiinnitetään nahkaan ommellen. Kurssin hintaan sisältyy yhden korun tarvikkeet. Lisää materiaaleja ja erikoisempia koristelutarvikkeita on ostettavissa kurssin aikana opettajalta!

Tinalankapunonta on vanhaa saamelaista käsityöperinnettä. Materiaaleina on käytetty eri tavoin parkittua poronnahkaa, jolle ommellaan itse valmistetusta hopeasekoitteisesta tinalangasta nyörejä tai kuvioita.

Tinalakapunontaa on harrastettu ainakin 1600-luvulta lähtien, mutta 1800-luvulla taito hiipui, eikä vuosisadan loppuun tullessa tinalankakirjailun osaajia enää löytynyt. 1900-luvun alussa ruotsalainen Anders Wilsk löysi äitinsä jäämistöstä tinalangan valmistamiseen tarvittavat työvälineet, joiden avulla saamelainen käsityöperinne saatiin pelastettua.

Nykyisin valmistettavien tinalankakorujen kuviot perustuvat sekä alkuperäisiin että myöhemmin kehiteltyihin malleihin. Nykyisin koruihin on tapana lisätä myös helmiä ja muista materiaaleista valmistettuja nyörejä. Rannekorun kiinnittämiseen käytetään poronsarvesta valmistettua nappia.

Historialähteet: Mona Callenberg, Tinalankapunonta, Wikipedia

Ikebana

Ikebanakurssi

Viikonloppuna 27.-28.1.2018, kello 10-17

Hinta 250 €/hlö, osallistujamäärä min. 8 hlöä, max 12 hlöä. Opettajana Liisa Nurminen.

Sogetsu Ikebana on japanilaisen kukkienasettelutaiteen moderni koulukunta, jonka periaatteiden mukaisesti ikebanaa voi tehdä kuka tahansa, milloin tahansa, missä tahansa ja mistä tahansa materiaalista.

Ikebanataiteilija Liisa ’Ranka’ Nurmisen johdolla kurssilla opetellaan ikebanan perusteet ja tehdään harjoitusasetelmia. Kurssimaksu sisältää oman uniikin ikebanalasimaljakon suunnittelun ja teettämisen sekä ikebana-asetelmaan tarvittavat materiaalit.  Lasinpuhaltajat Kari Alakoski ja Marja Hepo-aho opettavat lasisuunnittelun perusteet ja toteuttavat kurssilaisten teokset. Kaikilla kurssilaisilla on halutessaan mahdollisuus osallistua kurssin jälkeen järjestettävään päätösnäyttelyyn.

 

Lasinpuhallusta ryhmille

Lasinpuhalluselämys

Lahjakortti ostettavissa verkkokaupasta ja saaja voi varata itselleen sopivan ajankohdan lasistudiolta lahjakortin käyttämiseen.

Lahjakortin saaja saa suunnitella oman uniikin lasiesineen ja pääsee toteuttamaan sen yhdessä ammattilaisten kanssa. Lasiesine voi olla esimerkiksi kulho, kaadin tai maljakko ja siihen saa valita halutessaan kuplia tai väriä. Jäähtynyt lasiesine signeerataan ja lasinpuhaltajakokeilija saa sen itselleen muistoksi kokemuksesta.

Lasinpuhallusta ryhmille

Jos haluaisitte tulla lasistudiolle suuremmalla porukalla viettämään elämyspäivää tai -iltaa tarjoiluineen kaikkineen, niin ota yhteyttä lasinpuhaltaja Marja Hepo-ahoon ja pyydä tarjous: Marja 040 554 9939, marja@mafka-alakoski.fi.

Lasistudion naapurissa toimii ihastuttava Lehmustien Juhlatalo, jossa pöytä saadaan koreaksi jopa 100 hengen tilaisuuksiin. Kävelymatkan päässä sijaitsee myös esimerkiksi Suomen Lasimuseo. Meille voi siis suunnata viettämään syntymäpäiviä, polttareita tai työporukan virkistyspäivää!

Lasistudio Mafka&Alakoski
Lasitehtaanaukio 2
11910 Riihimäki