Anni Paunila ja Marja Hepo-aho

29.8.-5.10.2019

Helsingin galleriassa avautuu uusi ennennäkemätön näyttely, joka yhdistää keramiikan ja lasin. Tervetuloa avajaisiin torstaina 29.8. klo 18 – 21.

Kasvisto esittelee ennennäkemättömiä lajikkeita kahden naistaiteilijan löytöretkiltä. Keramiikkataiteilija Anni Paunila ja lasitaiteilija Marja Hepo-aho ovat lähteneet rohkealle ja kokemukselliselle seikkailulle. Tutkimusretkeltään taiteilijat toivat mukanaan teoksia, jotka muodostuvat keramiikasta ja lasista.

Anni Paunila on palkittu keramiikkataiteilija ja muotoilija. Hänen töitään kokoelmiinsa ovat hankkineet valtion taideteostoimikunta sekä useat yksityiset keräilijät. Paunila työskentelee Riihimäellä Välittäjä 3:n taiteilijayhteisössä.

Lasitaiteilija Marja Hepo-aho puhaltaa työnsä itse Riihimäen vanhalla lasitehtaalla. Hepo-ahon töitä on esitelty useissa näyttelyissä ulkomailla mm Ruotsissa, Alankomaissa, Kroatiassa, Ukrainassa ja Kiinassa. Taiteilijan töitä on esillä useissa museoiden kokoelmissa kotimaassa ja ulkomailla.


Uniikit veistokset korostavat materiaalien merkitystä ja vuoropuhelua. Teoksissa merkityksellistä on taidokas käsityö, joka yhdistyy kokeelliseen taiteelliseen ilmaisuun. Teosten syntyprosessi on ollut spontaani ja yllätyksellinen. Taiteilijat ovat kokeneet prosessin dialogina ja materiaalien vuorovaikutuksena. Teokset ovat syntyneet keramiikasta käsinrakentamalla ja useita lasitepintoja yhdistelemällä, lasiosat ovat vapaasti puhallettuja sekä osittain lampputyönä toteutettuja. Teokset toimivat itsenäisinä veistoksina sekä suurina kokonaisuuksina. Taiteilijat haluavat tuoda esiin näiden ikiaikaisten materiaalien vahvuudet tilataiteessa. Keramiikka ja lasi soveltuvat nykytaiteen materiaaliksi ja ovat
yhdistettävissä nykytekniikkaan.